22 d’abr. 2014

Salut i natura a Santes Creus





Arriba el bon temps i amb ell les ganes de sortir a descobrir llocs per passejar en família o per fer esport a l'aire lliure.

Santes Creus ofereix al visitant activitats complementàries a la ja coneguda passejada monacal entre les parets de pedra del Monestir Cistercenc. Enllà dels seus murs el paisatge s'obre entre camins de terra per descobrir boscos ombrívols, vinyes generoses, cabanes de pedra seca, superbes construccions templeres, masos que expliquen l'arquitectura agrícola, cellers cooperatius que reflecteixen la productivitat d'altres èpoques, pobles deshabitats on el silenci parla. 

Ben calçats, amb sabates o amb rodes, avui us recomano diversos recorreguts des de Santes Creus. Una opció sempre interessant per combinar gastronomia, arquitectura, història, cultura, esport i natura. 

Una bona manera de gaudir de l'entorn seria començar per la ruta pels voltants de Santes Creus, de 10 km. Però en trobem de més curtes, com anar a contemplar cabanes de pedra seca prop de Santes Creus, per a passejar en família mentre es fa l'hora de dinar o per a fer baixar l'àpat.

També podeu optar per arribar-vos als pobles del voltant. De Santes Creus a Vila-rodona, en una passejada circular de 12 km on podreu descobrir molts trams del riu Gaià, de Santes Creus al Pont d'Armentera, de només 7 km, i de Santes Creus a l'Albà, no arriben als 12 km, en ruta circular.

No cal dir que aquestes són les passejades aptes per a totes les edats. Per als més agosarats hi ha rutes de tots els nivells, per fer-les a peu o en bicicleta. A més de la coneguda Ruta del Cister, cal recordar que des de Santes Creus es pot arribar arreu. 

Per a comprovar-ho us convido a buscar la ruta que més s'adapti a les vostres expectatives a la pàgina de wikiloc on hi ha aportacions més que notables per gaudir de l'esport i la natura a Santes Creus. 

Font: http://es.wikiloc.com/wikiloc/find.do?t=&d=&lfr=&lto=&src=&act=&q=SANTES+CREUS
Fotografia: Dolors Palma

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada